Infrarood oefencabine

In deze cabines worden specifieke oefeningen uitgevoerd ter versteviging van verschillende spiergroepen (borst, buik, billen, armen). Dit is te vergelijken met een sessie figuurtraining.
Bij het samenstellen van uw oefenprogramma wordt er rekening gehouden met uw gewicht, conditie, gezondheid en leeftijd. De programma’s worden dus aangepast aan de individuele noden. 

De cabines worden verwarmd met infraroodwarmte (34 – 37°C). De warme infraroodstraling werkt in op de spieren en voorkomt daarmee spierpijn. De warmte stimuleert ook de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. 

Bij de oefeningen wordt er, afhankelijk van uw gezondheidstoestand en startconditie, gewerkt met gewichtjes variërend van 0,5kg – 2kg. Er wordt bewust gekozen voor tegengewichten die rechtstreeks bevestigd worden op enkels of vastgehouden worden in de hand (dus geen vervelende touwen met tegengewichten die bevestigd worden aan enkels en polsen). Dit geeft u meer bewegingsvrijheid en voelt comfortabeler aan. 

Eén reeks oefeningen bestaat uit 12 verschillende oefeningen die geleidelijk aan opgebouwd worden. Na 10 oefensessies wordt er een nieuw oefenprogramma voor u opgemaakt. 

Regelmatig sporten in deze infraroodcabines zorgt voor: 

 • Figuurcorrectie door individueel aangepaste bewegingsprogramma’s
 • Natuurlijke spierversteviging
 • Een verbeterde conditie, stofwisseling en doorbloeding van lichaam
 • Verlichting van reumatische- en gewrichtsklachten
 • Verbetering van het afweersysteem
 • Bestrijding van oververmoeidheid en stress

De oefeningen zijn geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen vanaf 12 jaar en senioren. Eén oefensessie duurt 30 minuten. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden minsten 2x/week een oefensessie te volgen. Elke oefensessie mag aangevuld worden met 30 minuten op onze cardiotoestellen (inbegrepen in abonnement). 

Om de resultaten goed te kunnen opvolgen wordt er bij aanvang een volledige gewichtsscreening gedaan waarbij u een idee krijgt van uw gewicht, vetpercentage, spiermassa,… Naast deze gewichtsscreening wordt ook uw omtrek opgemeten op 12 plaatsen van het lichaam. Deze lichaamsscreening en opmeting gebeurt om de 10 oefensessies. Bij elke oefensessie kan u desgeallend ook gewogen worden indien u dit wenst. Deze opmetingen zijn mogelijk zowel tijdens het startabonnement als tijdens een verlengabonnement en zijn inbegrepen in de prijs. Lichaamsomtrekmetingen zijn niet verplicht. 

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via 032980471 of info@puursano.be. Geef aan of u wenst gebruik te maken van een gratis proefsessie of u meteen een startabonnement wenst te nemen met screening en opmeting. (De opmetingen vinden nooit plaats bij de gratis proefsessie, enkel bij het effectief nemen van een startabonnement). 

Een startabonnement omvat: 

 • 10 of 20 beurtenkaart Infrarood oefencabines
 • Individueel oefenprogramma op maat (wisselt om de 10 oefensessies)
 • Opmeting bij aanvang en om de 10 oefensessies (indien gewenst, niet verplicht)
 • Gewichtscontrole bij elke oefensessie (indien gewenst, niet verplicht)
 • Gratis gebruik van onze cardiotoestellen 30 min aansluitend na elke oefensessie.
 • Dieetconsulten zijn niet standaard inbegrepen. Indien u dieetadvies wenst kan u opteren voor een combi-abonnement.

"Exacte resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. Resultaten kunnen per persoon verschillen."